Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی برنا،در آستانه فصل ثبت‌نام مدارس شاهد صبح امروز محمدرضا رزاقی با حضور در برنامه پاسخگویی استودیو الفبا با تشریح برنامه‌های اداره کل شاهد به سؤالات مطرح‌شده، پاسخ داد.

رزاقی تصریح کرد: متقاضیان ورود به مدارس شاهد الزاماً باید به سایت سجا مراجعه و بر اساس کد ملی و اطلاعات دریافتی، مرحله اول ثبت‌نام را انجام دهند لذا تأکید می‌کنم مراجعین قبل از دریافت کد رهگیری نباید از سایت خارج شوند زیرا اگر کد مذکور را دریافت نکنند ثبت‌نام آن‌ها قطعی نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*محدودیتی برای ثبت‌نام در مدارس شاهد وجود ندارد

وی در پاسخ به سؤالی در مورد شرایط دانش آموزان متقاضی خاطرنشان کرد: تمام دانش‌آموزانی که بر اساس شرایط قانونی، شرایط ورود به مدارس رادارند می‌توانند در مدارس شاهد ثبت‌نام کنند و هیچ منعی برای آنان وجود ندارد اما به لحاظ اولویت‌هایی که اعلام کردیم، افراد متناسب با اطلاعاتی که ارائه می‌دهند می‌توانند در مدارس شاهد ثبت‌نام کنند.

 مدیرکل امور شاهد و ایثارگران گفت: با توجه به ظرفیت مدارس شاهد، اولویت اول با فرزندان شاهد، جانبازان و ایثارگران است و در مرتبه بعد جامعه ایثارگری و سپس دانش‌آموزانی که به لحاظ فرهنگی، علمی و هنری و ورزشی دارای توانمندی‌هایی بودند و یا فرزندان خیران مدرسه‌ساز می‌توانند در اولویت‌های بعدی قرار داشته باشند.

*مدارس شاهد هیچ آزمون ورودی ندارند

وی برگزاری هرگونه آزمون ورودی به مدارس شاهد را منتفی دانست و افزود: هیچ‌گونه آزمون ورودی انجام نمی‌شود و فقط همان شرایطی که عنوان کردیم؛ در پایه اول فقط شرایط سه‌جلی و در پایه‌های بعدی تنها شرایطی که برای ورود اعلام کردم اعمال می‌شود.

رزاقی در پاسخ به این سؤال که؛ دانش‌آموزانی که دوره ابتدایی یا متوسطه دوره اول را در مدارس شاهد گذرانده‌اند آیا می‌توانند بدون دارا بودن شرایط اعلام‌شده وارد مدارس شاهد دوره بعدی شوند؟ اظهار کرد: دانش آموزان برای ورود به پایه جدید حتماً باید دوباره موردسنجش مدارک قرار بگیرند و با توجه به مدارکی که ارائه می‌دهند و ظرفیت مدارس موردتقاضا مجدداً بر اساس اولویت‌های تعیین‌شده موردپذیرش قرار می‌گیرند.

*تحصیل 380 هزار دانش‌آموز در مدارس شاهد

وی از فعالیت 1350 مدرسه شاهد در سطح کشور خبر داد و افزود:در این مدارس در سال تحصیلی جاری حدود 380 هزار دانش‌آموز مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد 207 هزار دانش‌آموز معادل 60 درصد از جامعه شاهد و ایثارگری هستند و 40 درصد مابقی نیز غیر ایثارگر هستند.

مدیرکل امور شاهد و ایثار گران در پاسخ به سؤال؛ آیا در کلان‌شهرها محدوده جغرافیایی هم مطرح است؟ گفت:محدوده جغرافیایی وجود ندارد و اما اگر چیزی در این خصوص مطرح شود مربوط به سیاست استان‌ها است، لذا امسال به‌طور خاص تمام مراحل ثبت‌نام بر عهده استان است وآن ها نیز با توجه به سقف ورودی مدارس و کلاس‌ها ثبت‌نام می‌کنند، تأکید می‌کنم کلاس‌ها نباید بیش از 30 نفر دانش‌آموز داشته باشند، اما در موارد خاص می‌توانند 1 یا 2 نفر به این آمار اضافه کنند.

*اجرای طرح پراکنده مدارس شاهد

وی در خصوص پراکندگی مدارس شاهد و همچنین وجود این نوع مدارس در مناطق محروم تصریح کرد: ایجاد مدارس شاهد بر اساس مطالبه استان و منطقه بوده و اصلاً این‌طور نبوده که بگوییم مدارس شاهد در مناطق محروم باشند لذا بر اساس آنچه درخواست داشتیم مدارس شاهد را در استان‌ها و مناطق تأسیس کردیم.

رزاقی ادامه داد: درجاهایی که مدارس شاهد داریم اما آمار دانش آموزان کم است دانش آموزان را در سایر مدارس عادی تقسیم می‌شوند که به آن طرح پراکندگی می‌گوییم، البته موظفیم با مساعدت بنیاد شهید نسبت به امر تحصیلی آن‌ها اقدام کنیم چنانکه در سال گذشته این مهم را با مسئولیت مدیران مدارس طرح پراکنده آغاز کردیم.

*اجرای طرح تدبیر و طرح تعالی در مدارس شاهد

وی با اشاره به اجرای سند تحول در مدارس شاهد اظهار کرد: از سال 95 تحقیقاً بنا را بر این گذاشتیم که سند تحول به‌عنوان پایه در چهارچوب تمام برنامه‌های الزامی قرار بگیرد. ضمن پایبندی به تمام سیاست‌های کلان وزارتخانه و ملزم بودن به رعایت آن‌ها، طرح تدبیر را در دوران ابتدایی و طرح تعالی مدیریت را در دوره متوسطه اول و دوم در کلیه مدارس شاهد کشور به‌عنوان دستورالعمل ویژه اعلام کردیم.

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران اذعان کرد: برای اینکه مدارس شاهد با توجه به ویژگی‌های قانون‌گذار در اساسنامه‌ای که در سال 96 ابلاغ شد و اداره کل مدارس شاهد را موظف به استانداردسازی مدارس شاهد کرد و برای عمل به آن چهارچوب‌ها، فعالیت کنند، برنامه‌های مدارس شاهد را با محوریت سند تحول و برنامه تعالی در قالب شناسنامه مدارس شاهد ارائه کردیم و دوره‌های آموزشی مربوطه را برای مدیران مدارس در سراسر کشور به‌صورت کارگاهی برگزار کردیم.

*پیشتازی مدارس شاهد در اجرای دستورالعمل‌ها

وی ادامه داد: در این کارگاه‌ها می‌توان گفت که نه‌تنها سند تحول را ابلاغ کردیم بلکه آن را به مرحله اجرا درآوردیم، درنتیجه مدارس شاهد در اجرای خیلی از دستورالعمل‌هایی که در وزارتخانه طراحی‌شده است، پیشتاز هستند.

رزاقی در خصوص سیاست مهارتی شدن مدارس شاهد گفت: یکی از مواردی که به جد پیگیری کردیم در طول سال‌های اخیر، این بوده که ایده‌ها را ابتدا با مدیران مدارس درمیان بگذاریم. این ایده‌ها متناسب با مقتضیات استان‌ها است، به همین دلیل در مدارس شاهد این امکان وجود دارد که بتوانیم موضوع مهارت آموزشی را به‌عنوان شعار بلکه به‌عنوان یک جریان اجرا کنیم.

*برگزاری دوره‌های آموزشی برای مدیران مدارس شاهد

وی ادامه داد: در دوره ابتدایی شاداب سازی مدارس از طریق مهارت‌آموزی را در دستور کار قراردادیم و به‌طور خاص امسال در ابتدایی رویکردمان این است که مهارت‌آموزی متناسب با یادگیری در مدارس شاهد انجام شود.

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران اضافه کرد: همین‌طور در دوره متوسطه مهارت‌آموزی را به‌عنوان رویکرد با دو جریان در دستور کار است؛ استفاده اول اینکه از کارگاه‌ها در مدارس شاهد که هم‌زمان با طرح ایران مهارت شد. که در این طرح سهم بالایی متناسب با پتانسیل استان را مدارس شاهد دارند. و دوم اینکه بحث ایجاد کاردانش ضمیمه در مدارس شاهد است که همچنان پیگیر هستیم تا بتوانیم در مدارس شاهد اجرا کنیم.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص تحصیل اتباع خارجی در مدارس شاهد گفت: بر اساس آخرین دستورالعمل همه مدارس باید از فرزندان اتباع ثبت‌نام کنند و طبیعتاً این شامل مدارس شاهد هم می‌شود ولی در مدارس شاهد با توجه به همان اولویت‌ها این ثبت‌نام‌ها انجام می‌شود.

 *افزایش 20 درصدی شهریه مدارس شاهد

رزاقی در خصوص میزان شهریه در مدارس شاهد اظهار کرد: هر طرحی که قرار باشد در مدارس شاهد اجرا شود باید ابتدا از طرف ستاد شاهد مصوب و به اداره کل امور شاهد و ایثارگران ابلاغ شود، هزینه کمک سرانه دانش آموزان شاهد را بنیاد شهید تقبل می‌کند، اما هزینه دانش آموزان آزاد را والدین پرداخت می‌کنند و امسال در حدود 20 درصد افزایش شهریه داشتیم.

 

*ایجاد موزه الکترونیکی شهدا

وی در خصوص ایجاد موزه الکترونیکی شهدا توسط این اداره کل، خاطرنشان کرد: تمام اطلاعات و مستندات 36 هزار شهید دانش‌آموز و 5 هزار معلم شهید را درجایی جمع‌آوری می‌کنیم تا بتوانیم به‌عنوان بانک اطلاعاتی از آن استفاده کنیم.

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران نسبت به فعالیت سایت‌هایی جعلی در فضای مجازی هشدار داد و افزود: متقاضیان ورود به مدارس شاهد برای ثبت‌نام تنها از طریق سایت سجا (saja.medu.ir) ودر بستر پرتال وزارت آموزش‌وپرورش اقدام کنند.

این برنامه استودیو الفبا را می توانید از اینجا مشاهده نمایید.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جانبازان و ایثارگران دانش آموزان فضای مجازی مدرسه موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۴۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: تاکید ما به مدیران مدارس این است که هیچ هزینه‌ای از دانش‌آموزان چهار دهک اول دریافت نکنند، تلاش می‌شود هرچه سریع‌تر این هزینه را به مدارس برسانیم، اما اگر مدرسه‌ای هزینه‌ای دریافت می‌کند اطلاع داده شود تا بررسی لازم صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، الهام یاوری در نشست دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سمپاد با بیان اینکه این نمایشگاه در سال‌های دور در سمپاد برگزار شده، اما ۱۰ سال به وقفه افتاده و اکنون دوباره برگزار شده است، اظهار کرد: دانش‌آموزان خوب سمپاد اعم از دانش‌آموزان مدارس سمپاد و دیگر مدارس که دارای رتبه هستند در این نمایشگاه حضور دارند.

وی افزود: هدف اول نمایشگاه این است که همه این دانش‌آموزان توانمندی‌ها و دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند و ظرفیت‌های نهفته خود را آشکار و صاحبان صنایع و کسانی که توانایی کمک دارند این استعدادها را یاری کنند، در این نمایشگاه شبکه ارتباطی خوبی بین دانش‌آموزان سمپاد ایجاد می‌شود و دانش آموزان فرصتی پیدا می‌کنند که با دانش‌آموزان مناطق دیگر ارتباط بگیرند و شبکه‌ای از ارتباط و همکاری دوستانه شکل بگیرد.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان دلیل دیگر برگزاری این نمایشگاه را در راستای شعار «هر نیاز کشور یک سمپادی آماده اثرگذاری» اعلام و تصریح کرد: دانش‌آموزان در این نمایشگاه کاربرد کارهای خود را برای رفع نیازهای کشور بهتر درک می‌کنند.

یاوری با بیان اینکه در این نمایشگاه ۱۱۸ طرح از گروه دختران و ۱۱۹ طرح در گروه پسران حضور دارند، اضافه کرد: بیش از ۲۰۰ نفر از مسئولان دولتی به این نمایشگاه دعوت شده‌اند و اگر کسی هم امکان حضور نداشت، دفترچه‌ای از تمام دستاوردها تهیه شده است تا در اختیار نهادهای مختلف برای تجاری‌سازی طرح‌ها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه به طور کلی ۱۵۶ دانش‌آموز دختر و ۱۸۵ دانش‌آموز پسر در نمایشگاه مشارکت دارند، افزود: در قالب اردوهای راهیان پیشرفت، دانش‌آموزان ما پیشرفت‌ها را می‌بینند و امیدآفرینی بسیار جدی در آنها ایجاد خواهد کرد.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به‌رغم رایگان بودن شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد، بعضی مدارس به دلیل پرداخت نشدن هزینه این دانش‌آموزان از سوی آموزش و پرورش خواستار پرداخت شهریه از سوی والدین دانش‌آموزان هستند، گفت: تاکید ما به مدیران مدارس این است که هیچ هزینه‌ای از این دانش‌آموزان دریافت نکنند، تلاش می‌شود هرچه سریع‌تر این هزینه را به مدارس برسانیم، اما اگر مدرسه‌ای هزینه‌ای دریافت می‌کند اطلاع داده شود تا بررسی لازم صورت گیرد.

یاوری درباره راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری ادامه داد: سال گذشته یک مدرسه دیگر بعد از استان فارس، در آذربایجان غربی ویژه عشایر دختر و پسر راه‌اندازی شد که تمام برنامه‌ها را به صورت ویژه برای آنها برگزار می‌کنیم و امیدواریم این الگوی موفق را در سایر کشور توسعه دهیم؛ جمعیت عشایری استان باید به ۳ هزار نفر برسد تا این مدرسه راه‌اندازی شود.

وی با بیان اینکه مسئولیت سمپاد تا پایان دوره تربیت عمومی است و بعد از فارغ‌التحصیلی اگر شرایط نخبگی را داشته باشند به بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌شوند، گفت: ما باید کاری کنیم که دانش‌آموزان چالش‌های کشور را بشناسند و هم اینکه توانایی لازم برای حل این چالش‌ها را در خود پرورش دهند.

کد خبر 750857

دیگر خبرها

  • ۲۳ ایده به مرحله نهایی جشنواره «ایده‌شو» دانش‌آموزی راه یافت
  • محدوده محل کار والدین به محل مجاز تحصیل فرزند اضافه شد
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • هویت‌سازی جز اولویت‌های آموزش و پرورش برای آینده دانش‌آموزان است
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • اولویت بومی گزینی در استخدام نیروهای آموزش و پرورش بهارستان
  • شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است
  • جنبش حامی فلسطین به دبیرستان‌های فرانسه کشیده شد
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است